Czym słodzić, skoro nie cukrem?
Czy cukier może być zdrowy?
Odpowiedź na to pytanie może się wydawać oczywista, ale wcale tak nie jest. Otóż, cukier może być zdrowy. Dawkowany w odpowiednich i
Czy cukier może być zdrowy?
Odpowiedź na to pytanie może się wydawać oczywista, ale wcale tak nie jest. Otóż, cukier może być zdrowy. Dawkowany w odpowiednich i
Wciąż słyszymy, że sól to „biała śmierć”, że jest niezdrowa i warto ją ograniczać lub wyeliminować ze swojej diety. Jednak przyprawa ta wciąż jest najbardziej popularnym dodatkiem do potraw na cały
Truskawki i borówki to owoce polskiego lata. Pachnące, słodkie i zrywane prosto z krzaczków smakują wakacjami. Które z nich wybieramy częściej, a które mają więcej cennych wartości odżywczych? Zapr
Moda na oleje trwa. Na sklepowych półkach, obok poczciwego
Czasami jest tak, że w poszukiwaniu zdrowych składników odżywczych szukamy zupełnie nie tam, gdzie powinniśmy. Moda na zdrowie trwa i jest to fantastyczna wiadomość, ale ważne, aby pamiętać, że czę
Witamina C – czy na pewno wszystko o niej wiesz?
Na pewno wiesz, że witamina C pomaga w budowaniu odporności i że jest bardzo ważnym składnikiem w codziennej diecie. Ale czy wiesz, że nie k
Wybierasz warzywa i owoce bio lub ze sprawdzonych źródeł. Dbasz o to, by podawać rodzinie pożywienie najwyższej jakości. Ale to nie wszystko. Bardzo ważny jest też sposób, w jaki je przechowujesz.
... kto ich nie zna, kto ich nie kocha, czasami to zwyczajnie smak naszego dzieciństwa.
Superfoods tak nazywana jest grupa produktów, o wyjątkowych właściwościach odżywczych. Zawierają one witaminy, minerały, enzymy, fitozwiązki lub szczególne związki, które mogą działac terapeutycznie.
Żywność ekologiczna jest produkowana bez dodatku nawozów sztucznych i bez pestycydów, przy jednoczesnym zachowaniu żyzności gleby i różnorodności biologicznej.