Koszyk

  • Twój koszyk jest pusty!

  Zamówienie

  Koszyk

Racuchy... smak dzieciństwa

Racuchy... smak dzieciństwa

06.05.2020 19

POTRZEBNE 
1/ 2 łyżki mąki orkiszowej, jasnej 
2/ 2 szt jajek
3/ szczypta wanilii burbon sproszkowanej
4/ 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 
5/ 1 szt dużego jabłka , najlepiej kwaśnego 
6/ 1 łyżka sproszkowanych daktyli 

PRZYGOTOWANIE 
W misce łączymy wszystkie składniki, miksujemy na gładka masę. Dodajemy pokrojone jabłko na kawałki około 2 cm. Na rozgrzana patelnie z masłem klarowanym kładziemy łyżka racuchy. Po wyłożenia ich na patelnie zmniejszamy ogień na średni. Smażymy prawa/ lewa strona aż do uzyskania koloru rumianego. 
Smacznego