Koszyk

  • Twój koszyk jest pusty!

  Zamówienie

  Koszyk

Brownie z czerwonej fasoli

Brownie z czerwonej fasoli

17.04.2020 282

SKŁADNIKI: 
✅280 g ugotowanej czerwonej fasoli (może być z puszki)
✅3 łyżki kakao naturalnego
✅2 łyżki oleju kokosowego
✅4 jajka 
✅1 dojrzały banan
✅3 łyżki ksylitolu lub erytrytolu 
✅1 łyżeczka sody (proszek do pieczenia zabija tiaminę – vit. B1)
✅2 łyżeczki cynamonu - polecamy celjoński
✅szczypt soli
✅50 g ulubionych orzechów
✅5 suszonych śliwek
✅olej kokosowy do nasmarowania tortownicy
PRZEPIS:
Ugotowaną fasolę (sposób gotowania na opakowaniu) połącz ze składnikami (oprócz śliwek i orzechów) i zmiksuj na jednolita masę. Dodaj pokrojone na mniejsze kawałki orzechy, śliwki. Przełóż do nasmarowanej tłuszczem formy ( przepis na tortownicę o średnicy 15cm), piecz w temperaturze 180 stopni przez ok. 30 min. Po wyjęciu odstaw brownie do ostygnięcia. Udekoruj według uznania, owocami, kawałkami czekolady, posyp kakao. Niech wyobraźnia zadziała.
SMACZNEGO!